Laiska blogikirjoittaja

Sunnuntai 15.10.2023 klo 13.51 - Timo Savolainen

Jeps, olen laiska blogikirjoittaja, tosi laiska.

Mutta nyt ajattelin aktivoitua vähän enemmän koska teoksiakin on alkanut pitkän tauon jälkeen syntyä lisää. Pitkästä aikaa otin osaa Pohjois-Savon Kuvataideyhdistyksen kesällä järjestämään taidenäyttelyyn Lapinlahdella kahdella teoksella, Macchina ja A.I. assemblaaseilla.

Uusia ideoita ja tekniikoita kokeillessa ja soveltaessa on mukava lähteä toteuttamaan itseään syksyn pimenevissä illoissa.

Kommentoi kirjoitusta.

Näyttely

Maanantai 17.6.2019 klo 22.22 - Timo Savolainen

Studio_20190615_225452.jpg

Studio_20190615_230120.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kesä on ohi

Maanantai 18.9.2017 klo 17.36 - Timo Savolainen

No niin, kesä sitten meni ja on aika palata taiteilun pariin.

Kesäisin minun inspiraationi on ollut jokseenkin aina vähän hukassa, johtuneeko siitä että on paljon muuta tekemistä. Blogiakaan en ole päivitellyt koska tämä on taideblogi eikä sillä saralla ole tapahtunut juurikaan mitään mainitsemisen arvoista.

Mutta nyt kun päivät ovat lyhempiä ja hämärä sekä pimeys lisääntyy, alkaa inspiraatio heräillä. Death Mask II on odotellut pohjamaaleissa koko kesän ja nyt on aika ryhtyä maalaamaan se valmiiksi.

Hienoja ideoita on syntynyt meditoidessani ja kuunnellessani EBM industrial mixejä sekä muuta hyvää tummanpuhuvaa musiikkia. Musiikki on yksi suurista innoittajistani, eri tyylilajeja kuunnellessani mielikuvitukseni lähtee lentoon ja vie minut "paikkoihin" joista löydän karmean ihania asioita joista ammennan voimaa taiteeni luomiseen.

CS3214338-02A-BIG.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Paketti saapui

Torstai 6.7.2017 klo 12.24 - Timo Savolainen

Tänään saapui kotiovelle posteljooni joka toi 5 kg paketin Kuusakoski Oy:ltä.

Paketissa oli elektroniikkaromua, tarkemmin sanottuna piirilevyjä joita kerroin kyseleväni em. yritykseltä. Ja mikä parasta Kuusakoski Oy ei veloittanut näistä minulle tuiki tärkeistä osista mitään, vaan he päättivät lahjoittaa piirilevyt.

Suuri kiitos Kuusakoski Oy:lle taiteeni tukemisesta Kiitos!

20170706_121102.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuusakoski Oy, lahjoitus, paketti,

Maalailua

Sunnuntai 2.7.2017 klo 17.47 - Timo Savolainen

Tämän päivän aikana sain maalattua toisen värin "Death Mask I" assemblaasin pintaan. Kuivaharjaus tekniikalla sen tekeminen on työlästä, mutta jälki on hyvää ja juuri sellainen kuin halusinkin. Seuraavaksi paneudun yksityiskohtien pariin joita on maalattava harkiten ettei mene överiksi, less is more, tässäkin tapauksessa.

20170702_210005.jpg

Ateljeeni on tällä hetkellä niin sotkuinen ja täynnä keikenlaista tavaraa ettei työskenteleminen siellä oikein onnistu, siispä maalailin tällä kertaa keittiössä jossa valaistus ei ole paras mahdollinen. Virittelin kirkasvalolampun sopivalle kohdalle keittiöön ja totesin sen olevan varsin pätevä maalaamisen valaistukseksi.

Huomenna, jos Luoja suo ja intoa riittää, pitää alkaa siivoilemaan ateljeeta. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: assemblaasi, maalaaminen, valaistus

Luomisen tuskaa

Tiistai 27.6.2017 klo 12.37 - Timo Savolainen

Voi tätä luomisen tuskaa!

Inspiraatiota riittäisi mutta osa materiaaleista joita käytän assemblaaseihin on lähes lopussa. Niitä täytyy alkaa metsästämään jos mielii jatkaa jo tekeillä olevia teoksia. Elektroniikkaromua (piirilevyjä) ei ole saatavilla valmiiksi purettuina, vaan lähes kaikkien paikallisten kierrätyskeskusten SER (sähkö- ja elektroniikkajäte) menee Kuusakoski Oy:lle purkuun. Sieltä sitä on tänään tiedusteltava, onko sitä mahdollista saada tai ostaa. Voisi tietenkin purkaa itse, mutta eivät kierrätyskeskuksilla oikein olleet mielissään tuostakaan vaihtoehdosta. Lisäksi kaikki muukin ¨sälä¨, iso ja pieni, on loppumassa. Niitä etsiskelen kirppareilta, ebaysta sekä muilta turuilta ja toreilta.

Onneksi on muutama maalausta vailla oleva teos, ettei joudu ihan toimettomana olemaan. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: taide, tuska, etsintä,